Remmerstein

Remmerstein ligt in het Remmersteinsche Bosch tegen de helling van de Paasheuvel, die deel uitmaakt van de Utrechtse Heuvelrug. De tuinaanleg uit 1912, in nieuw architectonische stijl ontworpen door tuinarchitect D.F. Tersteeg, voegt zich in de 18de-eeuwse lanenstelsels van de eerder aanwezige buitenplaats. 

De tuin bestaat uit verschillende delen, waarbij Tersteeg gebruik gemaakt heeft van aanwezige hoogteverschillen. Er zijn o.a. een achterhof, een bloementuin, een grasparterre en het 'draaiplein'. De pauwentuin, die in het bos opzij van het draaiplein ligt, heeft een bassin in het midden van de tuin. 

Op het terrein zijn ook aanwezig een koetshuis, een schuur en een garage, beiden uit 1912, de watertoren rechts van de oprijlaan en een duiventoren, gebouwd omstreeks 1725 na afbraak van het oude huis op die plek. Vooraan de oprijlaan staat een boswachters-/portierswoning.

Het landhuis is gebouwd in 1912 naar ontwerp van architect S. de Clerq, in een stijl die de invloed verraadt van de Engelse landhuisbouw. Het huis is rond 1926 aan de zuidwestzijde uitgebreid. In 1986 is het pand gesplitst in drie appartementen.

Deze locatie boeken?

Landgoed Remmerstein biedt meerdere mogelijkheden, zowel zakelijk als particulier

  • Type Kastelen en Buitenplaatsen
  • Regio provincie Utrecht
  • Plaats Oude Veensegrindweg 15, 3911 TA Rhenen, Nederland